Bruid Jeanine

Bruid Jeanine had aanvankelijk mijn zeer gewaardeerde collega Anja geboekt voor haar mooiste dag. Maar omdat Anja plotsklaps onverhoopt verhinderd was belde zij mij op met de vraag of ik haar honeurs kon waarnemen.

Jeanine trouwde vrijdag 29 september in mijn vakantie en ik zou de daarop volgende dag heel vroeg naar New York vliegen. Er is natuurlijk niets vervelenders dan net voor je mooiste dag in zo’n situatie verzeild te raken, en ondanks de voor mij bepaald mindere timing vond ik dat ik Anja en Jeanine niet kon laten zitten.
Omdat het echt last minute was hadden we echter geen tijd meer voor een proefsessie, enkel voor een gesprek in mijn studio samen. Hierin maakte Jeanine haar wensen kenbaar, zodat ik tenminste enige voorbereiding, m.n. in mijn hoofd, kon treffen. Gelukkig klikte het meteen tussen ons en omdat dat mijns insziens een absolute voorwaarde is voor een goed eindresultaat was ik toch ook wel enigzins opgelucht.

De daarop volgende dag, vrijdag 29 september dus, toog ik vol goede moed naar hartje Roermond waar mij een allerhartelijkste ontvangst wachtte! Zowel bruid Jeanine als de bruidegom waren erg gastvrij en de sfeer was daardoor heerlijk ontspannen.

Ondanks dat we dus geen proef van de make up en het haar konden doen toch vol goede moed aan de visagie en het kapsel begonnen. En dan merk je dat jarenlange ervaring en tientallen bruiden per jaar voor voldoende bagage gezorgd hebben. Dat kwam vandaag echt goed van pas! Met de wensen van Jeanine in mijn achterhoofd hebben we prettig gewerkt samen, en het eindresultaat mocht er zijn, wederom een prachtige bruid!

Het is altijd heel dankbaar om vrouwen op deze speciale dag te laten stralen, iedere keer weer, maar het feit dat we samen zonder proef vooraf en met slechts een gesprek in mijn studio, zo’n verbluffend resultaat wisten neer te zetten, zorgde op deze dag voor wat extra feestvreugde!

Het is begrijpelijk dat het voor een bruid spanning met zich meebrengt als ze op het laatste moment met een andere visagiste geconfronteerd wordt, iemand die ze helemaal niet kent. En dan al zeker met een minimale voorbereiding. Maar ik weet zeker dat het feit dat we dit samen , ik schrijf bewust samen want ik vind dat het altijd een samenwerking van bruid en visagiste betreft(!), zo goed hebben opgelost, toch iets extras aan deze dag toevoegde..ik heb er hele mooie herinneringen aan..
Bruid blij, bruidegom blij, famile en vrienden blij….en ja : dus ik ook blij !!

Nogmaals dank Jeanine, het was een bijzondere ervaring,

liefs Charlotte!

 

Jeanine
Jeanine